برای تمرین برنامه نویسی و یادگیری برنامه نویسی چاره ای جز انجام پروژه های زیاد نداریم.

وقت خودتان را با دیدن 10 ساعت ویدئو آموزشی و تکرار از روی دست مدرس تلف نکنید. دیدن ویدئوی آموزشی بسیار خوب است من هم به همیشه ویدئو های لاراکست را نگاه می‌کنم. اما اگر باعث نشود شما پروژه انجام بدهید. عملا برنامه نویس نخواهید شد. نهایتا تبدیل می شوید به متخصص دیدن فیلم های آموزشی برنامه نویسی. فکر نمی‌کنم کسی برای چنین تخصصی هزینه کند.

پس در هر مرحله ای از یادگیری برنامه نویسی با هر زبانی که هستید. باید پروژه بسازید. مطمئن باشید با این کار سریعتر هم یاد می‌گیرید.

طبیعتا اگر در ابتدای راه هستید کسی به شما پروژه نخواهد داد. پس باید خودتان برا ی خودتان پروژه تعریف کنید تا هم تمرین کنید و هم جزء رزومه شما شود.

به نظر من بهتر است برای شروع روی پروژه هایی وقت بگذارید که به آن ها علاقه دارید یا موضوع پروژه مورد پسند شماست. اما اگر به هر علت در انتخاب یک پروژه مردد مانده‌اید، من اینجا چند پروژه را مثال زده‌ام انجام هر کدام از این‌ها مهارت شما را در بخش‌هایی از برنامه نویسی افزایش خواهد داد.

قبل از اینکه به سراغ پروژه های تمرینی بروم، به نظرم چند مورد زیر را بهتر است برای همه پروژه ها رعایت کنید:

1-حتما در انجام همه این پروژه ها از گیت استفاده کنید.

2-یک زمان مشخص برای شروع و پایان آن در نظر بگیرید. اگر پایان پروژه را تعیین نکنید ممکن است تا ابد ادامه پیدا کند.

سعی کنید پروژه را به صورت عمومی منتشر کنید. حداقل روی گیت‌هاب. انتشار پروژه کمک می کند حس کنید نزدیک به شرایط واقعی کار می‌کنید.

زبان برنامه نویسی یا فریمورکی که برای این پروژه ها انتخاب می‌کنید خیلی مهم نیستند بسته به سلیقه و نوع زبانی که کار می کنید می‌توانید بستر اجرای پروژه را انتخاب کنید. برای مثال اگر برنامه نویس سی شارپ هستید به جای ساخت یک برنامه تحت وب، مشابه همان را برای ویندوز بسازید.

پروژه های تمرینی برنامه نویسی

1-یک سایت شخصی(وبلاگی)

برای یادگیری و تمرین اصول برنامه نویسی، پایه ای ترین پروژه ساخت یک وبلاگ ساده است. این وبسایت قابلیت پست گذاشتن، تعیین دسته بندی های مختلف برای نوشته ها و ثبت نام کاربر را باید داشته باشد. مشابه سایت‌های معمولی که با وردپرس ساخته می‌شوند.

2-یک وبسایت رزومه ساز

در این پروژه کاربرها می‌توانند اطلاعات و سوابق کاری خودشان را وارد کنند و یک فایل pdf رزومه تحویل بگیرند.

3-یک سیستم نوبت دهی

یک اپلیکیشن یا سایت که کاربر مشخصات خود را وارد کند و بتواند نوبت بگیرد(مثلا نوبت پزشک، جلسه مشاوره و …). قبل از رسیدن نوبت هر شخص یک پیغام یادآوری برای او فرستاده شود.

4-یک وبسایت برای نمایش جملات انگیزشی و انتشار آنها در اینستاگرام و تلگرام.

در این پروژه می توانید از وب اسکرپینگ برای پیدا کردن جملات انگیزشی استفاده کنید. برای انتشار در اینستاگرام و تلگرام هم قطعا با api این دو کار می‌کنید. که تمرین خوبی برای کار با api ها خواهد بود.

5-برنامه bug tracker یا issue tracker

یک نرم افزار که در آن بتوانید باگ ها یا فیچرهای پروژه های نرم افزاری را ثبت کنید. خودم در حال انجام چنین پروژه‌ای هستم. از اینجا می‌توانید ویژگی ها و ساختار پروژه را ببینید و خودتان شروع به نوشتن برنامه کنید.

6-یک سایت آگهی مثل دیوار

یک سایت که کاربرها بتوانند آگهی کسب و کار خودشان را در آن بگذارند.

7-یک وبسایت فروش عکس

یک وبسایت که در آن بتوانید یک سری عکس آپلود کنید. برای آن ها قیمت بگذارید و کاربرها هم بتوانند آنلاین خرید کنند.

***

سعی کنید حتما اصول سئو را در همه پروژه هایی که درست می کنید(اگر تحت وب هستند) رعایت کنید. سایت moz در یک pdf شش صفحه‌ای مواردی که در یک سایت از نظر فنی برای سئو باید رعایت شود را به صورت خلاصه توضیح داده.

از صفحه زیر، pdf را دانلود کنید:

The Web Developer’s SEO Cheat Sheet